La Calandreta de Tarba lança un crowfunding per renovar sos locals

La Calandreta de Tarbes lance un crowfunding pour rénover ses locauxSituida sus la rota de Banhèras, la Calandreta aculhís 67 enfants.

La Calandreta de Tarba lança una campanha de finançament participatiu per la renovacion de l’escòla. L’apèl a don es lançat sus l’aplicacion Hello Asso Calandreta deu pais Tarbes . Amb los fons collectats, l’escòla projècta :

1- la renovacion de las salas de classas vengudas vetustas
2- l’amenatjament de la cort e del camin d’accès a la Calandreta

Las Calandretas son d’escòlas bilingüas occitanas en contracte d’associacion amb l’Educacion Nacionala. La Calandreta deu país Tarbès foguèt creada en 1993. Las calandretas son d’escòlas associativas laícas lei 1901. Cada escòla es sostenguda e gerida per una associacion constituida pels parents d’escolans.

Calandreta utiliza lo metòde d’immersion lingüitic tre la mairala per fin de valorizar e de desenvolopar las capacitats dels enfants a aquesir joves-joves una segonda lenga. L’educacion bilingüa desenboca sus una vertadièra dobertura multiculturala, çò que mèna los enfants a descobrir la diversitat dins lo respècte de las diferéncias.
La lenga occitana es a l’encòp lo centre e lo còr del patrimòni, pròpri a la region, que balha a l’enfant sas rasigas e son identitat. Calandreta desira far aimar nòstra lenga e nòstra cultura. L’occitan es la lenga ensenhada e ensenhanta.
La Calandreta deu País Tarbès aculhís  67 enfants repartits en tres classas :
tota pichòta seccion, pichòta seccion, mejana seccion, granda seccion, CP, CE1, CE2, CM1, CM2.

J | 7 juin 2016Tarbes7.fr