Recampament annal de las calandretas de Lengadòc a Bessilhas

AFFICHE_impression-page-001

La « Federacion Calandreta Lengadòc » organisa lo 21en recampament annadier dels calandrons de la region Lengadòc tota lo dijoùs 15 de junh de 2017 de 09 oras 30 fins a 15 oras , a la basa departementala de Bessilhas prèp de Montanhac dins Erau.

Aquela jornada d’escòla en defòra de la classa es lo ponch d’òrgue d’un trabalh pedagogic menat, long de l’annada, entre las Calandretas, sul tèma : «Arts e Istòria ».

Pendent aquela jornada, los calandrons escambiaràn en occitan sus aquel tèma a l’entorn de jòcs, de talhièrs e d’espectacles creats e jogats pels escolans de la Calandreta De Ciutat/Pech Mary (Carcassona) e de la Calandreta Limosenca Joan Clerçi (Limos).

Los 25 establiments occitans Calandretas de Lengadòc (24 escòlas e un collègi situat a Montpelhièr) qu’escolarizan, ara, 1923 calandrons de la pichòta seccion fins a la tresena i participaràn coma tanben l’escòla Calandreta de Milhau.

A Calandreta, l’occitan se viu en immersion tre la mairala, aquò permet als mainatges d’èsser d’ora bilingües en francés e en occitan. Aquel bilinguisme precòç dobrís a l’estudi d’autras lengas e culturas, es una dobertura sul mond.