CARNAVAL o la festa del mond al revèrs a Montpelhièr

Dissabte 18 de Març de 2017 a 15 oras. Plan Reial del Peiros (Peyrou) – MONTPELHIER

Montpelhièrencs, montpelhièrencas, pichons, grandas, malfotuts o maravelhous… Venètz festejar la fin de l’ivern e lo retorn de la lutz. Emparatz-vos del cortègi e fasètz montar la carnavalina !

Organizator : INTER’CAL (colectiu de las calandretas et del colègi occitan Leon Cordas) / Productor : LA VISTA Théâtre de la Méditerranée / Coordinacion artistica : Théâtre des Origines

Musica : GRAIL’OLI

A l’iniciativa de l’associacion INTER’CAL e din l’encastre d’una residéncia de territori portada per LA VISTA, las escolas calandretas Candola, Dau Clapas, Dau Chivalet e lo colègi occitan Leon Cordas an beneficiat de Decembre de 2016 cap a Mars de 2017 del saber de las comedianas del Théâtre des Origines din lo domèni de las practicas ritualas e dels imaginaïres propri al Carnaval.

400 enfants actaïres de la maïrala al colègi, 400 vestits fargats pels parents de las calandretas jos la direccion de Sûan Czepczynski, estilista e costumièra professionala… 5 meses de preparacion !

Una organizacion INTER’CAL, 600 actaïres-carnavalencs (enfants, adults), una engèniaria carnavalenca pensada pel Théâtre des Origines, una produccion de LA VISTA, una particion musicala dels contagios GRAIL’OLI .

Program :

15h : Dubertura del carnaval plan Reial del Peyrou seguit del passa-carrièras : carrièra de la Merci, carrièra del Faubourg del Corrau, carrièra St Guilhem, plan del Mercat de las flors, retorn al Peiros per la carrièra Foch.

17h : Jujament del CARAMENTRANT seguit de sa cremacion – Plan Reial del Peiros.

Un projècte sostengut per La Region OCCITANIA Pirenèus-Mediterranea e la Comuna de MONTPELHIER.

carnaval-2017-page-002 carnaval-2017-page-003 carnaval-2017-page-004 carnaval-2017-page-005