Drin a drin inaugurada

Drin a drin Inauguracion
Amics, parents, enfants e élegits inaugurèron l’escòla associativa calandreta Drin a drin d’Espuei. Fòto T. L.

Lo divendres 6 d’octobre, l’associacion Calandreta Drin a drin inaugurèt son escòla, Camin del molin a Espuei, al ras del giratòri sus la rota de Somolon e Lorda. Aquesta escòla que se trapa al centre del triangle Pau, Lorda, Tarba, annèxa de la Calandreta de Pau, dobriguèt a la dintrada de setembre amb Chantal Tuheil, cap d’establiment de las Calandretas de Pau e Stefania Vaissières, ensenhaira dels tres primièrs calandrons : Antton, Élinor e Pauline.

Aquesta escòla de 100 m², prevista per aculhir tres classas, es nascuda de la volontat dels elegits de la Valada de l’Ossa d’installar una escòla Calandreta sul parçan. La comuna d’Espuei prepausèt un terren sus sa zòna d’activitas e se carguèt de metre en plaça las diferentas rets.

Jean-Pierre Barrère, conse d’Espuei, tanben president de l’anciana comunautat de comunas Ossa-Gabàs e uèi president de la comunautat de comunas de Nòrd Est Bearn, se disiá urós de reçaupre una novèla associacion dins lo quinzenat que compta sa comuna.

Novèla ofèrta culturala

« Aquesta escòla, que se trapa long d’un ais de circulacion important, apòrta una novèla ofèrta culturala e permet, mercé al ròtle important d’aquesta associacion, de tornar trapar l’ensenhament d’una lenga publica que ne foguèrem alunhats qualques detzenats d’annadas a. » Jordi Hostein es lo president de l’associacion gestionària d’aquesta escòla qu’espèra veire l’arribada dels dròlles de la Valada de l’Ossa e de las valadas vesinas.

« Lo projècte de creacion d’una Calandreta a Espuei acampa de parents a l’entorn d’una quita volontat de crear una escòla associativa, laíca, gratuita e reconeguda per l’Educacion Nacionala sul territòri de la valada de l’Ossa (Est Bearn), ditz Daniel Barneix, president de la Federacion Calandreta 64. Volèm subretot que los enfants sián regaudits, uroses de viure e d’anar a l’escòla. Aquesta escòla, dobèrta a totes, a l’astre de poder aculhir los enfants dins d’efectius rasonables. » Un president tant mai urós divendres que s’agissiá de sa primièra inauguracion d’una escòla Calandreta !

Contact : 06 68 12 38 87 ; contact@calandreta-espoey.fr ; www.calandreta-espoey.fr

Adaptacion de l’article publicat dins Sud Ouest lo 14/10/17 per Thierry Ladevèze