Orlhac. L’escòla occitana « Calandreta del vernhat » torna dobrir las pòrtas

Una jornada pòrtas dobèrtas serà organizada lo 5 de mai venent.

Orlhac
La Calandreta del Vernhat es una escòla associativa laíca qu’aculhís los enfants de mairala e de primari.

Per far seguida a la bèla dinamica de la primièra jornada del mes de mars, l’associacion Calandreta del Vernhat organiza lo 5 de mai venent una novèla jornada «pòrtas dobèrtas» de l’escòla Calandreta.

La Calandreta es una escòla associativa laíca, en contracte amb l’Estat, qu’aculhís los enfants de mairala e de primari a Orlhac. Utiliza una pedagogia activa, institucionala, inspirada de las tecnicas Freinet dins un encastre occitan-francés, mercé a l’immersion lingüistica en occitan.

Sos objectius son de contribuir al desvelh de l’enfant, d’assegurar son desvolopament cognitiu, de li aprene a aprene, de li permetre d’aquesir de coneissenças , des sabers, de saupre-far en adeqüacion amb los programas de l’Educacion Nacionala.

Delà d’aqueste important eveniment pel desvolopament de l’escòla, l’associacion Calandreta del Vernhat desira afortir la còla educativa amb lo recrutament d’un(a) ensenhaire(a) per l’annada escolara venenta, diplomat(da) o decidit(da) a s’inscriure dins un procèssus de formacion de regent.

L’autre objectiu d’aquesta jornada serà de sensibilizar los parents d’enfants quasi marcats a cabussar dins la reflexion collectiva a l’entorn del projècte de construccion de la novèla escòla que, en junh, serà l’objècte d’un rescontre sul tèma «Dessenha-me una escòla».

Per descobrir son environa, son foncionament e son projècte pedagogic, l’escòla dobrís las pòrtas lo dissabte 5 de mai de 10h a 12h e de 15h a 18h. De parents e membres de la còla ensenhaira seràn presents per respondre a las questions dels parents interessats e testimoniar del foncionament quotidian de l’escòla.

Contact : Calandreta del vernhat 18 boulevard de Canteloube 15000 Aurillac 04 71 64 97 66 / 06 83 39 14 33. www.ecole-calandreta- aurillac.org

Adaptacion de l’article publicat lo 2 de mai de 2018 per la redaccion Aurillac La Voix du Cantal