Tolosa : las calandretas manifestan davant la prefectura contra la fin dels contractes ajudats

 En seguida de l’apèl lançat per l’ensem dels membres del burèu e de las còlas pedagogicas de la Federacion  Calandreta de Garona Nauta (establiments escolars immersius en occitan),  un centanat de personas s’acampèron ièr a miègjorn davant la Prefectura de Tolosa per manifestar contra la supression subta dels contractes ajudats.

«Desiram l’aplicacion d’una derogacion per totes nòstres establiments escolars Calandreta», explica Guilhèm Latrubesse, co-president de la Calandreta Còsta Pavada.

Dins lo departament son 8 escòlas e collègis Calandreta que son tocats per aquestas supressions. «A terme long, aquesta desastrosa situacion risca de s’agravar, e crentam la barradura de d’unes sites amb per consequéncia la fin de la transmission d’una lenga regionala e de sa cultura», afirma Pascale Enjalbert, directritz del CLAE de la Calandreta Còsta Pavada.

Aprèp un entreten amb lo director dels servicis administratius, Jean-Pierre Sudrie, cap de solucion immediata es estada trapada. «Li expliquèrem l’urgéncia de la situacion, e nos assegurèt de far remontar nòstras reivindicacions a l’escalon ministerial», declara Vincent Rivalland, director de la Calandreta Garoneta.

D’aprèp l’article de Claudia Olivier publicat lo 29 de setembre sus La depeche.fr. https://www.ladepeche.fr/article/2017/09/27/2653538-les-calandretas-manifestent-contre-la-fin-des-contrats-aides.html